35 C
Novi Pazar

Zbog velike zainteresovanosti novopazaraki muzej otvorio dodatni termin za posjetioce(video)

Array

Published:


Muzeji su specifična mjesta koja imaju svoju publiku, koja se iz godine u godinu uvećava, a to pokazuje i statistika. Kako kažu iz Novopazarskog Muzeja Ras, misija im je da prostor učine što vidljivijim, kako bi se razvila svijest o značaju kulture i identiteta svih građana koji žive na ovim prostorima, a to se postiže stalnom posjetom i pričom o kulturi i historiji.

Vrata Novopazarskog muzeja otvorena su za sve. Oni koji još uvijek nisu posjetili ovo mjesto, preporuka je da otiđu i vide svoju djedovinu.

Ovaj muzej kompleksnog je tipa. Posjeduje 4 odjeljenja, odnosno arheološko, historijsko, etnološko i umjetničko, te posjećenost ovih odsjeka na visokom je nivou.

Muzej je posljednjih godina višestruko nagrađivan, a njegov rad je priznat od strane najznačajnijih institucija kulture u zemlji. Širom je otvorio vrata za sve one koji dolaze u ovaj grad, svjestan činjenice da postoji zbog zajednice čije naslijeđe čuva.

SANA

The post Zbog velike zainteresovanosti novopazaraki muzej otvorio dodatni termin za posjetioce(video) first appeared on SANA.

The post Zbog velike zainteresovanosti novopazaraki muzej otvorio dodatni termin za posjetioce(video) appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img