18.5 C
Novi Pazar

Novopazarci: Lokalna samouprava ne rješava probleme u gradu (video)

Array

Published:


Prebacivanje nadležnosti i odgovornosti, davanje različitih informacija i uputstava, „šetanje“ od kancelarije do kancelarije, zahtjevi za pribavljanje još papira i zatvorena vrata, samo su neke od asocijacija nezadovoljnih ispitanika na rad opštinske ili gradske uprave.

U razgovoru sa građanima, često se  osvrću na komunalne probleme,  na primer infrastruktura, saobraćaj, problemi sa zagađenim  rijekama.

“U Novom Pazaru niti se šta gradi niti se radi. Puteve ka selima nemamo, niti to neko preduzima. Mi nemamo ništa. Nisam zadovoljan ničim što se ovdje radi”, kazao je za Sandžak televiziju jedan od anketiranih građana.

“Da vide ulice kroz grad, kao osnovicu, trebalo bi i moralno je da se jedan dio grada izuzme iz ovolikog saobraćaja”, dodaju Novopazarci.

Istog su mišljenja predsjednik odborničke grupe SPP-a Sead Redžović, odbornik SDA Sandžaka Emir Ašćerić i odbornik SPP-a Jonuz Džanković.

“Dok se krećete ulicama našeg grada, barem jedna strana kolovoza ili trotoar da bude slobodan, to ovdje kod nas ne postoji”, dodao je Redžović.

“Naš grad od kada postoji nikada nije imao jednu saobraćajnu studiju. Ona bi trebala da ukaže, da bi stručnjaci, inžinjeri, iz oblasti urbanizma i saobraćaja, na koji način mi možemo da premostimo neke stvari, gdje ćemo smanjiti zagušenje u saobraćaju i poboljšati uslove, naravno i smanjiti štetne probleme na životnu sredinu”, rekao je Ašćerić.

“Gradsko vijeće ne želi da izađe u susret, da nam daju obrazloženje zašto se ovi problemmi ne rješavaju. Međutim, mi ćemo nastojati da nastavimo ovaj put koji smo započeli, jer su nas građani birali i mi njima želimo da izađemo u susret, da bi im se na neki način odužili zašta su nas glasali”, kazao je Džanković.

Da je poštovana najavljena dinamika, od pre pola godine, radovi na korićenju novopazarskih rijeka Raške, Jošanice i Trnavice, trebalo je da počnu još prije dva meseca. Građani zabrinuti, jer se još uvijek ništa ne preduzima u riješavanju tog problema.

“Rijeke bi moglo da budu čistije”, naglašava zanašu televiziju jedan od ispitanika.

“Voleli bi smo ovu Trnavicu da poprave, jer su se tu ljudi podavili, a to još niko ne dira. Ako naiđe sad neka poplava isto će se to desiti i to je najpreče da urade”, ističu zabrinuti građani.

Po ovom pitanju još uvijek se ništa ne preduzima, a građani sve zabrinutiji.

“Koliko već dugo pričamo o problemu sa korićenjem rijeka. Kada pitate ljude u ovako nekim internim razgovorima oni kažu mi nemamo stručne ljude koji mogu da prateprojekte i da izvode iste. Izvinite, lokalna samouprava nema stručne ljude. Ako ste zaposlili nestručan kadar to je vaš problem”, rekao je predsjednik odborničke grupe SPP-a Sead Redžović.

“Grad Novi Pazar zaslužuje bolje rukovodioce i bolje ljude u odnosu na ove sad, kojih trenutno imamo. Ja ne želim nikoga da vređam, međutim, pokazatelji su pokazali da imamo velike propuste u ovog gradu i da kada dođu ovi izbori, građani trebaju da vide ko želi da radi za grad, ko želi da poboljša uslove i ko želi da budemo evropski grad”, zaključio je odbornik SPP-a Jonuz Džanković.

Građani Novog Pazara na komunalne probleme ukazuju godinama, ali sluha u lokalnoj samoupravi nema, te su ovm prilikom mještani ovog grada još jednom uputili apel nadležnima da preduzmu mjere u rješavanju brojnih problema u Novom Pazaru sa koji se, kako su zaključili, već duži vremenski period suočavaju.

SANA-Aiša Alić

The post Novopazarci: Lokalna samouprava ne rješava probleme u gradu (video) first appeared on SANA.

The post Novopazarci: Lokalna samouprava ne rješava probleme u gradu (video) appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img