26.5 C
Novi Pazar

Promovirana knjiga “Status Drugog u islamu” autora mr. Asmira Salihovića

Array

Published:

U okviru Sarajevo Halal Sajma organizirana je promocija knjige “Status Drugog u islamu”, autora mr. Asmira Salihovića, koji je kazao da je posebno radostan što se prva promocija njegove knjige održava u okviru ovako značajnog događaja.

“Slušajući naše cijenjene promotore, imao sam osjećaj Koliko zapravo riječi imaju snagu. Tu snagu riječi sam osjetio svo vrijeme dok sam istraživao ovu temu zajedno sa svojim cijenjenim mentorima i u tu snagu riječi ja vjerujem. Ja vjerujem da u svijetu u kome ljudi više ne vjeruju u čuda, ja vjerujem da se riječima mogu napraviti čuda, vjerujem da o snazi riječi najbolje govori činjenica da je Allah dž.š. odabrao da upravo riječ bude posuda zadnje Božije objave.”

O navedenom djelu osim autora govorili su dr. Abdulgafar-ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo, muftija dr. Aziz Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i prof. dr. Zuhdija Hasanović, profesor na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu.

Muftija Hasanović je i recenzent ove knjige, te je ukazao da je ovo djelo posebno značajno jer ukazuje na značaj međureligijskog dijaloga, međusobnog uvažavanja i upoznavanja.

“Vrlo je važno kroz ovu knjigu razumijeti da mir nije sve ali da bez mira, sve je ništa. Njegov pokušaj da u tom pravcu na jedan znanstveni metodološki utemeljen način pokaže nužnost međusobnog razumijevanja kroz jedan iskreni i otvoreni ali argumentirani dijalog, zaista je veliki doprinos jednoj akademskoj, kulturnoj ali i vjerskoj zajednici. Ovo je štivo za svakoga, puno je više za učitelje, vjeroučitelje, student, profesore, gdje se argumentirano kroz preko 200 kuranskih ajeta, vjernika muslimana upućuje na drugog, sa velikim poštovanjem, sa velikim uvažavanjem i sa velikim razumijevanjem.”

Nakon ove promocije, prezentirana je i knjiga “Kratki ramazanski vodič o prehrani”.

Organizatori Sarajevo Halal Sajma su Bosna Bank International (BBI) i Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u BiH, a pokrovitelj je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

The post Promovirana knjiga “Status Drugog u islamu” autora mr. Asmira Salihovića first appeared on SANA.

The post Promovirana knjiga “Status Drugog u islamu” autora mr. Asmira Salihovića appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img