18.5 C
Novi Pazar

Halal Business Forum 2. i 3. oktobra u Zagrebu

Array

Published:

Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair, predstavljaju najvažnije regionalne poslovne skupove, posebno kad je u pitanju halal ekonomija. Zahvaljujući ovim događajima, Sarajevo iz godine u godinu okuplja sve više kompanija, poslovnih ljudi, investitora i stručnjaka.

Rukovodilac Centra sa sertificiranje halal kvaliteta dr. Aldin Dugonjić ističe da je halal standard ključna ulaznica na brojna svjetska tržišta

“Drago nam je da su uspjeli i ove godine da organiziraju ovako važan sajam. Smatram da regija treba da ima jedan jak halal sajam s obzirom na potencijale proizvodnje a i turizma kojeg ovdje imamo, nadamo se da će on iz godine u godinu rasti, a mi ćemo svakako i dalje davati svoj doprinos i kao centar za sertificiranje hvaliteta i kao Halal biznis forum. Cilj nam je da kompanije koje proizvode halal proizvode, budu povezane sa onima koji prodaju halal proizvode. Isto tako ovaj turistički sektor je vrlo važan, a treće, važne su investicije. Da bi se proizvodnja ovih potencijala o kojima smo kratko govorili, mogla realizirati, potrebne su nam investicije.”

Naglašava da svakim danom ljudi sve više prepoznaju značaj halal standarda, upravo zato što halal tržište sve više raste.

“Proizvođači to prepoznaju i zbog profita ali i zbog zdravstvene sigurnosti, tako da svakodnevno, govoreći iz nekog isksutva, imamo sve veću potražnju i za halal sertificiranje proizvoda ali isto tako i različitih pitanja d korisnika halal proizvoda, gdje mogu pronaći proizvode i gdje ih mogu kupiti, na koji način se provjeravaju halal proizvodi i tako dalje. Koristim ovu prigodu da pozovem sve da dođu u Zagreb 2. i 3. oktobra na Halal biznis forum koji će se održati u hotelu Westin, gdje ćemo također diskutirati o različitim temama i pitanjima halal tržišta, halal ekonomije i na kraju krajeva Halal biznisa.”

The post Halal Business Forum 2. i 3. oktobra u Zagrebu first appeared on SANA.

The post Halal Business Forum 2. i 3. oktobra u Zagrebu appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img