25.1 C
Novi Pazar

Ministar Đerlek u zvaničnoj posjeti Džibutiju

Array

Published:

Ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek, kao specijalni izaslanik predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, prvi je zvaničnik Srbije koji je danas doputovao u Republiku Džibuti.

U okviru posjete, ministar Đerlek razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova ove države Mahmudom Ali Jusufom o bilateralnim odnosima i saradnji naših država.

Ministar Đerlek ocijenio je da posjeta Republici Džibuti u godini u kojoj obilježavamo 45 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije zemlje, predstavlja izuzetnu priliku za unapređenje političkog dijaloga i saradnje u skladu sa postojećim privrednim potencijalima država.

Nakon perioda bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, kako je istakao, potrebno je ponovo pronaći mogućnosti za saradnju koja bi u budućnosti bila od značaja za naše zemlje.

Đerlek je istakao da je Srbija čvrsto na evropskom putu i da evrointegracije predstavljaju najvažniji prioritet aktuelne srpske vlade.

On je objasnio da je naša država značajnim reformama uspela da postigne stabilnost ekonomije, dodajući da je ponosan na činjenicu da je u najtežem periodu tokom pandemije korona virusa, srpska ekonomija imala jednu od najvećih stopa rasta u Evropi.

Ministar spoljnih poslova Džibutija zahvalio je ministru na prvoj zvaničnoj posjeti, istakavši da je ovo dobar signal za naše buduće odnose. Poručio je da je Vlada Džibutija izuzetno zahvalna zbog prijateljstva i partnerstva sa Srbijom, za koju smatra da predstavlja važan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. Republika Džibuti je, naveo je šef diplomatije ove zemlje, opredijeljena da se odnosi naših zemalja razvijaju jačim intenzitetom u budućnosti, a naročito u pogledu ekonomske saradnje i obrazovanja.

Navodeći da je saradnja sa afričkim država bila veoma značajna kroz historiju, ministar Đerlek je ministru spoljnih poslova Džibutija prenio pozdrave predsjednice Vlade Srbije i pozvao ga da u bliskoj budućnosti posjeti Srbiju.

 

The post Ministar Đerlek u zvaničnoj posjeti Džibutiju first appeared on SANA.

The post Ministar Đerlek u zvaničnoj posjeti Džibutiju appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img