19.8 C
Novi Pazar

Muftija Dudić održao hutbu u Priboju

Array

Published:

U glavnoj Hasan-aginoj džamiji u Priboju hutbu je održao i džuma namaz predvodio predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić u znak podrške imamima i džematlijama Priboja zbog nedavnog nemilog događaja – ubistva Ervina Ćelahmetovića.

Tom prilikom, istakao je da će Zajednica uvijek stajati uz svoj narod te da će svim svojim mehanizmima pomoći da se rasvijetli ovaj slučaj i počinilac najstrožije kazni, a vjernike pozvao na pribranost, mudrost i usklađivanje svog života u duhu Kur’ana i Sunneta.

“Nepravda koja se čini, neće biti razlogom da i mi odemo u jednu drugu krajnost i da i mi počnemo činiti stvari koje ne valjaju jer nas vjera ne uči tome. Iako je zločinac danas uhapšen i priveden pravdi, ni sa time nećemo likovati jer prava pravda i prava sankcija, u šta mi vjerujemo, slijedi od Stvoritelja svih svjetova, ali nam je bitno da je nakon nekoliko dana, onaj koji je trebao voditi računa o javnom redu i miru, suprotno postupio tome i ponio grijeh na sebe i svoju porodicu, svoje potomstvo, oduzevši nevini život, život mladog čovjeka.”

Istakao je da se ne mire sa nepravdama koje se čine.

“Ne mirimo se sa pravosudnim organima, tužilaštvom, i mnogim postupcima određenih koji su zaduženi da zavode javni red i mir, na način kako oni to dunkcionišu. Nije slučajno da baš kada se sve ovo dešava, tužilaštvo iz Užica obavještava poimenično glavnog imama, kako nema osnova za tužbu koja je podnijeta od prošle godine kada su maloljetnici pjevali nedolične pjesme ovdje u Priboju jer nema dokaza. Kada im treba, onda i efendiji znaju sve titule da mu napišu i da ga obavijeste, a nemaju dokaza. Nećete nas pokolebat, niti uplašit, niti obeshrabrit.”

Također, u pribojskom džematu Čitluk hutbu je održao muftija dr. Rešad ef. Plojović, u Novoj Varoši miftija hfz. Abdurrahman ef. Kujević, a u Prijepolju hfz. dr. Almir ef. Pramenković i dr. Hajrudin ef. Balić.

The post Muftija Dudić održao hutbu u Priboju first appeared on SANA.

The post Muftija Dudić održao hutbu u Priboju appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img