18.5 C
Novi Pazar

Zukorlić čestitao Erdoganu: U SPP-u imate imate prijatelje i braću

Array

Published:

Poštovani predsjedniče Republike Turske gospodine Redžep Tajip Erdoan,

U ime Stranke pravde i pomirenja, i u svoje ime, s radošću Vam upućujem čestitke na briljantnoj pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Turskoj.

Povjerenje koje dobijate od našeg bratskog turskog naroda, konstantno više od dvije decenije, te jedinstvena podrška koju imate diljem Balkana i širom svijeta, najavljuje još jači razvoj Republike Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana.

Vjerujem da ćete svoj mandat iskoristiti ka podizanju stepena prava svih naroda koji žive u Republici Turskoj, među kojima su i Bošnjaci, koji vole tursku državu i koji se raduju svemu onome što raduje turski narod, a žalosti ih sve ono što žalosti turski narod.

Raduje me da većina državljana Republike Turske, sa pravom glasa u Konzularnom predstavništvu u Novom Pazaru, Vam ukazuje podršku.

Vaša pobjeda je važna i zbog velikih projekata koje podržavate u Republici Srbiji, kao što je projekat povezivanja autoputem Novog Pazara sa svim velikim gradovima na Balkanu. Jako je značajna veza koju ima Turska sa Srbijom, te želimo da bude od još većeg haira i koristi za Sandžak.

U tom duhu, želim Vam hairli i berićetan novi mandat, uz poruku da u Stranci pravde i pomirenja, koju je osnovao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, i meni lično, imate prijatelje i braću, spremne na saradnju na principu pravde.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja
Usame Zukorlić

The post Zukorlić čestitao Erdoganu: U SPP-u imate imate prijatelje i braću first appeared on SANA.

The post Zukorlić čestitao Erdoganu: U SPP-u imate imate prijatelje i braću appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img