35 C
Novi Pazar

Promoviran studentski časopis “Talib”

Array

Published:

U Amfiteatru FIS-a studenti ove obrazovne ustanove promovirali su svoj časopis “Talib”. Kao studentski časopis koji tretira vjerske, obrazovne, ali i brojne društvene teme – jedini je takav u Sandžaku. Plod je isključivo studenata FIS-a što daje još jednu potvrdu njihovoj kreativnosti, visokom stepenu naučnog doprinosa i obrazovanja.
Prof. dr. Hajrudin Balić u svom obraćanju prisutnim studentima podvukao važnost pisane riječi. Ona je, ističe, kao lijepo drvo. Korijenje joj je duboko u zemlji, a plodovi su slatki.

“Allah daje primjer lijepe riječi. Lijepa Riječ je kao lijepo drvo. Ona ima korijene duboko u zemlji, ali daje plodove lijepe. Čovjek koji se obraća, izražava kroz izraz govorništva, ali i kroz pisanu riječ mora biti svjestan odgovornosti, prije svega, za svaku izgovorenu riječ, a potom i značaja riječi , te obraćanja širokim masama”, kazao je prof. dr. Hajrudin Balić.

Ispred Vijeća studenata Mujo Bećirović istakao je da je sama ideja časopisa zasnovana na Božjem imperativu sticanja i prenošenja korisnog znanja.

“Vođeni imperativom Uzvišenog Allaha da za znanjem tragamo, da ga nesebično prenosimo i da druge podučavamo znanjem – odvažili smo se nastaviti afirmaciju pisane riječi kroz naš studentski časopis “Talib” tretirajući sve bitne teme koje se tiču društva kroz osnovne postulate kao što su zajednica, porodica, te društveni ambijent koji nastaje u jednoj takvoj porodici”, kazao je Mujo Bećirović.

Hfz. dr. Almir Pramenković ističe da je, nikada kao sada, važan doprinos vjernika da se naukom bave kroz sve raspoložive vidove. Ovakav poduhvat svojstven je, navodi, samo najboljima.

“Mi kao muslimani smo u dodatnoj obavezi da baštinimo, afirmišemo i unapređujemo pisanu riječ. Svi vidovi istraživanja, pisanja i bavljenja naukom se traže od nas kao vjernika. Kroz široku lepezu tekstova naših mladih istraživača čitalačka publika ima priliku da se upozna sa percepcijom, pogledom naših studenata na mnogo važne i aktuelne teme, izazove iz perspektive mladog čovjeka”, kazao je hfz. dr. Almir Pramenković.

Cijelu emisiju pogledajte večer na Sandžak TV.

SANA

The post Promoviran studentski časopis “Talib” first appeared on SANA.

The post Promoviran studentski časopis “Talib” appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img