18.5 C
Novi Pazar

“Mladi za održivi Novi Pazar” upriličili tribinu “Lov na plastiku”

Array

Published:

U okviru 5. juna “Svjetskog dana zaštite životne sredine” udruženje “Mladi za održivi Novi Pazar” organizovalo je tribinu “Lov na plastiku” u foajeu Kulturnog centra.
Tribina je okupila stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine, predstavnike grada, drugih nevladinih organizacija i aktiviste koji su posvećeni borbi protiv plastičnog otpada. Tokom događaja, učesnici su imali priliku da čuju inspirativne govore, prisustvuju panel diskusijama i razmjene ideje o mogućim rješenjima za smanjenje upotrebe plastike i poboljšanje recikliranja.

Predsjednik udruženja “Mladi za održivi Novi Pazar” Samed Suljić ističe da je i sama tribina, kao i aktivnosti koje su uslijedile nakon nje u cilju podizanja svijesti posebno kod mladih da se, što je više moguće, sačuva životna sredina.

Danas se poseban osvrt stavio na plastiku, ističe Jelena Kaličanin. Mora se u društvu više podići svijest o reciklaži.

Pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić ističe da je Lokalna samopurava oduševljena idejom ovih mladih ljudi, te da će im, koliko joj mogućnosti dozvole, uvijek biti na raspolaganju kroz podršku i pomoć.

Nakon tribine posađeno je drvo kao simbol mladih u Novom Pazaru, a i ekološka sekcija dala je svoj doprinos akcijom prikupljanja otpada na dionici Jaz.

SANA

The post “Mladi za održivi Novi Pazar” upriličili tribinu “Lov na plastiku” first appeared on SANA.

The post “Mladi za održivi Novi Pazar” upriličili tribinu “Lov na plastiku” appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img