18.5 C
Novi Pazar

Građani Crne Gore biraju novu Vladu

Array

Published:

Novu vlast u Crnoj Gori bira više od pola miliona građana s pravom glasa. Na izborima učestvuje 15 lista. Birališta su otvorena u 7, a biće zatvorena u 20 sati.

CDT je objavio da je na parlamentranim izborima u Crnoj Gori do 15 sati glasalo 35,1 odsto birača.

U odnosu na prethodne izbore, to je najmanja izlaznost.

Kako je odlučeno žrijebom, na glasačkom listiću prva je lista “Jasno je! – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović”, druga “HGI – Na pravoj strani svijeta!”, a treća “Pravda za sve! – dr Vladimir Leposavić”.

Lista koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa „Za tebe“ je na četvrtom mjestu, a na petom lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, pod nazivom “Narodna koalicija – složno i tačka”.

Na šestom mjestu je lista Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, slijedi lista „Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić“, a zatim lista „Pokret za promjene – Prvo Crna Gora – Nebojša Medojević – Reforme za spas zemlje“.

Lista „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ je na devetom mjestu, a na desetom lista koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija – „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“

Lista „Evropa sad – Milojko Spajić“ je na 11. mjestu na glasačkom listuću, na 12. mjestu je lista SDP – Za našu kuću“ koju je podržala Stranka pravde i pomirenja, a zatim lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji!“.

Na 14. mjestu je lista koalicije Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije “Za budućnost Crne Gore”, a na 15. lista Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, pod nazivom „Albanski forum – Nik Gjeloshaj “BESA za Evropski Razvoj”.

The post Građani Crne Gore biraju novu Vladu first appeared on SANA.

The post Građani Crne Gore biraju novu Vladu appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img