25.1 C
Novi Pazar

Rukovodstvo BNV na sastanku sa rukovodstvom opštine Priboj

Published:

Dana 14. 06. 2023. godine rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković, održalo je sastanak sa predsjednikom Skupštine opštine Priboj gospodinom Borisom Mrdovićem, u maloj sali Doma kulture u Priboju.

Sastanku su prisustvovali rukovodioci i predstavnici institucija, organa, ustanova i preduzeća koji djeluju u sklopu opštine Priboj.

Na konkstruktivnom sastanku, iznijeti su stavovi, promišljanja i određenja rješenja problema, razgovaralo se o položaju i statusu Bošnjaka na teritoriji opštine Priboj, o stanju u republičkim institucijama, kao i o uvođenju bosanskog jezika u službenu upotrebu opštine, te konstatovalo da je neophodno raditi da se nacionalna struktura Bošnjaka, kako na teritoriji lokalne samouprave, a posebno u republičkim instucijama, dovede do nivoa kako Ustav i zakoni ove zemlje propisuju.
Delegaciju Vijeća, pored predsjednice dr. Misale Pramenković, činili su predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Baltić Curić, dr. Mustafa Fetić i dr. Sead Šemsović, članovi Izvršnog odbora dr. Ahmed Bihorac i Denis Martinović, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta Semir Madžgalj.

The post Rukovodstvo BNV na sastanku sa rukovodstvom opštine Priboj first appeared on SANA.

The post Rukovodstvo BNV na sastanku sa rukovodstvom opštine Priboj appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img