25.1 C
Novi Pazar

Delegacija Vakufske direkcije Mešihata u posjeti Vakufskoj direkciji IZ-e u BiH

Published:

Predstavnici Vakufske direkcije Mešihata Islamske zajednice boravili su u posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Direktor Vakufske direkcije u BiH dr. Senaid Zajimović sa svojim saradnicima primio je delegaciju koju je predvodio hfz. Abdurrahman-ef. Kujević, muftija sandžački, direktor Vakufske direkcije Mešihata Islamske zajednice.

Tema sastanka bila je razmatranje mogućnosti saradnje u oblasti zaštite i razvoja vakufa i iskustva koja Vakufska direkcija u BiH ima u tom pogledu.

Na sastanku su donesena tri zaključka:

▶ Dogovoreno je da se u što skorije vrijeme organizira radna posjeta i sastanak u Novom Pazaru sa temom: “Razmjena iskustava u oblasti razvoja i zaštite vakufa”.

▶ Da se jedan od sadržaja naredne manifestacije “Dani vakufa” organizira u Novom Pazaru u saradnji sa Vakufskom direkcijom u Sandžaku.

▶ Treći zaključak odnosio se na mogućnost organizacije skupa svih vakufskih ustanova islamskih zajednica zemalja Balkana, te razmatranje vidova saradnje po pitanju zaštite i unapređenja vakufa.

Direktor Zajimović zahvalio je delegaciji Vakufske direkcije Mešihata na uspješnoj radnoj posjeti i na prilici da zajedno razgovaraju o ulozi vakufa u društvu, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Sandžaku, te cijeloj Srbiji, i podcrtao da je unapređenje vakufa primarni cilj Direkcije na čijem je čelu, navodeći da će ova saradnja doprinijeti tome.


The post Delegacija Vakufske direkcije Mešihata u posjeti Vakufskoj direkciji IZ-e u BiH first appeared on SANA.

The post Delegacija Vakufske direkcije Mešihata u posjeti Vakufskoj direkciji IZ-e u BiH appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img