35 C
Novi Pazar

Modne kreacije studenata UNINP našle se na događaju Ambasade Italije u Srbiji

Published:

Modni dizajneri koji su uzeli učešće na posljednjem “Fashion week-u” u Torinu predstavili su se beogradskoj publici u organizaciji Ambasade Italije u Srbiji u ambasadorskoj rezidenciji u glavnog gradu. Među modnim dizajnerima našli su se i kreatori Univerziteta u Novom Pazaru, čije su kreacije izmamile oduševljenje ambasadora i svih prisutnih.

Studentica Departmana umjetnosti, modna kreatorka Lejla Bulić predstavila se beogradskoj publici u italijanskoj ambasadi sa tri svoje kreacije. Zahvalna Univerzitetu u Novom Pazaru na šansi koju je dobila, ali i na renomeu da bude pozvana upravo od Ambasade Italije u Srbiji.

Dekan Departmana umjetnosti prof. dr. Samir Ljajić nije krio svoje zadovoljstvo što je Univerzitet u Novom Pazaru našao svoje mjesto među najboljima, gdje je već godinama unazad i svrstan. Ovo je samo nastavak staze uspjeha studenata, ali i cijelog Univerziteta, ističe on.

Direktor organizacije “Obučena za uspjeh” Sandra Abramović istakla je važnost međusobnog povezivanja kroz modu i dizajn. Ambasador Luka Gori oduvijek je, podvlači ona, znao da podrži ovakve susrete, a Univerzitet u Novom Pazaru od prvog dana neizostavan je faktor istih.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da su ovakvi susreti jako važni, prije svega kako bi se poslala poruka osnaživanja žena, ali isto tako da bi se i spajale različite kulture.

Ovim putem produbljena je već postojeća saradnja između Ambasade Italije u Srbiji i Univerziteta u Novom Pazaru, a na poziv dekana Departmana umjetnosti ambasador Luka Gori najavio je skoru posjetu Univerzitetu.

SANA

   

The post Modne kreacije studenata UNINP našle se na događaju Ambasade Italije u Srbiji first appeared on SANA.

The post Modne kreacije studenata UNINP našle se na događaju Ambasade Italije u Srbiji appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img