35 C
Novi Pazar

Organizirana promocija knjige “Živi plamen poezije”

Published:


Promocija knjige “Živi  plamen  poezije” autora Ibrahima Osmanbašića, održana je večeras u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Zbirka pjesama “Živi plamen poezije” objavljena je prije šest godina u Sarajevu, a večeras po prvi put promocija se održava u Sandžaku.

“Knjiga je  posvijećena  bošnjačkim velikanima iz historije i sadašnjosti.
Mnogo pjesme posvijećene su značajnim ljudima koji su bili pronicatelji kulture, posebno književnosti na ovim prostorima koji su dali snažan pečat i koji su veliki ponos Bošnjaka”, naglasio je autor knjige Ibrahim Osmanbašić.

On ističe da je ovo za njega važan trenutak, jer do sada nije imao prilike ni u Sarajevo ni Bosni da promovira knjigu na dostojanstven način.

“Ovdje su stubovi Bošnjakog duhovnog bića, koji kreću od Ilhamije, čovjeka jedinastvenog u svijetu, koji je izgubio glavu, jer nije htio da se odrekne svoje pjesme. Takvog čovjeka nema na planeti”, rekao je Osmanbašić.

On navodi, da će bošnjački duh opstati samo ukoliko se osloni na univerzalne vrijednosti.

Na promociji prisustvovali promotori knjige prof. dr Faik Hadrović, etnolog Sulejman Aličković i Muzafer Župljanin, potpredsjednik odbora za kulturu u BNV, kao i brojni gosti, ljubitelji poezije, poštovaoci knjižvnosti i pisane riječi.

Promocija knjige održana je u BNV sa početkom u 19h.

SANA-Tekst: Aiša Alić

The post Organizirana promocija knjige “Živi plamen poezije” first appeared on SANA.

The post Organizirana promocija knjige “Živi plamen poezije” appeared first on SANA.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img