35 C
Novi Pazar

U Sjenici održana svečana akademija Mekteblija

Published:


Povodom završetka školske godine u Sjenici održana je svečana akademija Mekteblija. Na početku večeru selami  su upućeni direktoru škole Kur’ana hfz. Irfanu ef. Maliću, sekretaru škole Džemilu ef. Destanoviću, predsjedniku Medžlisa i koordinatoru škole Kur’ana u Sjenici hfz. Kemalu ef. Mahmutoviću,  profesorima i roditeljima.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio  predsjedniku medžlisa i koordinator škole Kur’ana u Sjenici hfz. Kemal ef. Mahmutović.

On se zahvalio prisutnima što su došli da zajedno proslave zavešetak školske godine, škole Kur’ana.

“Slobodno mogu reći da nema ništa preče, bolje i vrednije od riječi Allaha dž.š. Tome ste dokaz svi ovdje danas koji ste došli da podržimo, jer podržavamo govor Allaha. Učenje Allahovog govora. Podržavamo našu dječicu koja odvajaju svoje vrijeme da nauče ajete iz Kur’ana”, rekao je ef. Mahmutović.

Također prisutne je poselamio i glavni imam medžlisa Islamske zajednice Sjenica Berin ef. Ljajić.

“Ova djeca, koja su naučila da čitaju Allahov govor i da citiraju hadisa Poslanika s. a. w. s. i ovo njihovo znanje, angažman i škola i te kako će odrediti pravac kretanja u njihovom životu i zato su oni prva skupina pobjednika. Druga skupina su roditelji ove djece, a treća skupina su Muallemi i Muallime škole Kur’ana časnog čiji trud nikako ne smijemo zaboraviti” istakao je ef. Ljajić.

Veče je ispunjeno i poučnim programom, mališana škole Kur’ana časnog, gdje su pokazali sve ono što su učili tokom cijele godine, od sura, dova, hadisa, ilahija i drugih aktivnosti.

Na kraju dovu je proučio hfz. Esad ef. Mahmutović.

SANA-Aiša Alić

The post U Sjenici održana svečana akademija Mekteblija first appeared on SANA.

The post U Sjenici održana svečana akademija Mekteblija appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img