18.5 C
Novi Pazar

Promoviran 46. broj Novopazarskog zbornika

Published:

Novopazarski zbornik je naučno-stručni časopis koji je bogat i sadržajan. Novi 46. broj sadrži brojne naučno istraživačke radove iz oblasti historije, arheologije, umjetnosti, ali i orijentalistike, historije književnosti i jezika.

U muzeju “Ras” pred mnogobrojnom publikom promovisan je novi, 46. boroj. Na promociji koja je održana u muzeju “Ras” pred mnogobrojnom publikom, govorili su član redakcije prof. dr Sait Kačapor, naučni radnik i autor Živojin Andrejić i direktor muzeja Elmir Habibović.

“Novopazarski zbornik je počeo kvalitetno i veoma pozitivno pa se samim tim i u ovom broju pokazuje kvalitet koji prati svih ovih 46 godina. Ja sam uveren da će pedeseti jubilarni broj biti znatno unaprijeđen jer sada u redakcijskom odboru vlada inicijativa da se ovaj časopis podigne na viši nivo u naučnom smisku, da se opredijeli za nauke koje će prezentovati i da će nastaviti da bude svedok vremena , događaja ali i naučnih dostignuća ne samo u Novom Pazaru nego i u Srbiji u cjelini, ali i znatno šire. Novopazarski zbornik kao i mizej “Ras”, prepoznatljivi su i u svim zemljama širom bivše Jugoslavije, ali i van tih granica”, kazao je član redakcije, profesor doktor Sait Kačapor.

“Zbornik je jedan multikonfesionalan tekst, govori o raznim kulturama, ali je i multidisciplinaran jer predstavlja radove iz arheologije, etnologije itd. Novi Pazar je jedna ogromna istorija u raznim pogledima i što se tiče srpske i bošnjačke istorije i svih drugih koji su bitisali na ovim prostorima. Ovaj predeo je neisrpna tema, ali treba i inspiracija doći do tih tema, doći do nekih novih izvora i saznanja, a vidim da to ovaj zbornik i uspijeva”, istakao je autor i naučni radnik Živojin Andrejić.

Direktor novopazarskog muzeja Ras kazao da je u pripremi novi 47 broj časopisa, koji će pred publiku biti do kraja ove godine.

“Mi već pripremamo 47. Pazarski zbornik jer nam je želja da možda neke manjkavosti  iz ovog broja nadomestimo, da unaprijedimo rad redakcije, da uključimo nove, mlađe   članove i da proširimo vidike. Mislim da je Novopazarski zbornik renomiran u čitavom regionu, da zaslućuje da ide naprijed, te vjerujem da ćemo  od 47. broja još više napredovati, da ćemo raditi i na kvalitetu i da ćemo u tom smjeru i raditi”, dodao je on.

Oni koji žele novo izdanje zbornika to mogu učiniti odlaskom svakog radnog dana od 8 do 18 sati u muzeju “Ras”.

The post Promoviran 46. broj Novopazarskog zbornika first appeared on SANA.

The post Promoviran 46. broj Novopazarskog zbornika appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img