26.8 C
Novi Pazar

Mekić: PU “Reuda” počela sa upisom za narednu godinu, velika zainteresovanost roditelja

Published:

Školska godina predškolske ustanove “Reuda” završava se 15. juna. Upravnica te ustanove Elvira Mekić, kazala da će, nakon bajrama, četiri objekta nastaviti sa radom.

-To smo odlučili da se radi u kontinuitetu i zbog roditelja koji nemaju gdje djecu tokom ljeta. U pitanju su objeti harem Lejlek džamije na Paricama, u haremu Hanefi džamije Lug 3 i Musala. Uprava će biti dežurna koja će voditi računa o toku ljetne školice, kazala je Mekić.

Dodala da će se istovremeno vršiti i upis za narednu školsku godinu, i kako kaže, zainteresovanost roditelja za taj vrtić je velika.

-Grupe su djelimično popunjene. Naravno, konkurs traje i dalje a mi ćemo nastaviti da tokom ljeta vršimo upise, raspoređujemo grupe, raspoređivati stručni kadar. Pripremaćemo prostorije, osvježiti ih za nove polaznike, ali i sredićemo vozni park, poručila je upravnica PU “Reuda”.

Mekić istakla da je svaka generacija posebna priča, koja otvara i ispisuje nove stranice knjige.

-Mi smo srećni što imamo koga da ispratimo dalje i time se ponosimo. Znamo da će ta djeca, zasigurno, imati puno uspjeha. S druge strane svaka generacija je nova nada i očekujem sve najbolje, rekla je ona.

Pojasnila koji su noviteti i aktivnosti koje će stupiti na snagu od septembra.

-PU “Reuda” u Novom Pazaru broji 14 odjeljenja, a od septembra mjeseca sa radom će početi jos jedno odjeljenje u sklopu džamije na Jaliji, tako da ćemo od nove školske godine imati 15 odjeljenja.

Predškolska ustanova “Reuda” godina unazad pokazuje veliku požrtvovanost i kvalitet, što svjedoči povjerenje roditelja. Ova ustanova ove godine ispratiće 26 generaciju i dodijeliti 432 diplome od toga je 315 predškolaca iz Novog Pazara.

SANA-A. Alić

The post Mekić: PU “Reuda” počela sa upisom za narednu godinu, velika zainteresovanost roditelja first appeared on SANA.

The post Mekić: PU “Reuda” počela sa upisom za narednu godinu, velika zainteresovanost roditelja appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img