26.8 C
Novi Pazar

Trgovci: Prodaja slaba, cijene pojedinog voća visoke

Published:


Lijepo vrijeme ovog utorka izmamilo je građane da posjete Zelenu novopazarsku pijacu, kako bi kupili svježe voće i povrće.

Trgovci istakli da je prodaja veća u jutarnjim časovima, ali i da su cijene na pojedino voće i povrće skočile u odnosu na proteklu nedjelju.

“Prodavala se paprika, krastavac, spanać, paradajz to je ono što je za ovo toplo vrijeme. Od voća se prodaje trešnja, kruška i kajsija. Ovog utorka cijene su skočila pa kilogram parike košta 300 dinara, kilogram paradajza je 200 dinara, boranije je 400, tikva 150 dinara po kilogramu”, rekao je Safet Demirović.

Dodao da ne očekuje da će doći do veće prodaje.

“Mjesec dana ima kako je prodaja stala. Ne samo za ishranu već i ostalo. Iako smo očekivali dijasporu, za bajram neće doći ni 5 odsto stranaca, jer dolaskom gubi 20 dan u avgustu. Ne vjerujem da će se išta mijenjati u narednom periodu, ako nam je želja da sve krene na bolje”, riječi su Demirovića.

Zelena pijaca i ovog utorka bogato je snabdevena voćem i povrćem, a trgovci poručili da sve što je zdravo i ukusno Novopazarci mogu prodaći na ovoj pijaci.

SANA-A. Alić

The post Trgovci: Prodaja slaba, cijene pojedinog voća visoke first appeared on SANA.

The post Trgovci: Prodaja slaba, cijene pojedinog voća visoke appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img