32.7 C
Novi Pazar

Kurbanska akcija protiče uspješno

Published:

Kurbanska akcija Mešihata Islamske zajednice, koja je započela nakon bajram namaza u Novom Pazaru, nastavljena je u klanici “Kolašinac” koja je opremljena u skladu sa propisanim standardima.

Koordinator kurbanske akcije hfz. Adnan ef. Dupljak ističe da ona teče prema planiranoj dinamici i bez problema, te se očekuje da će se završiti u rekordnom roku.

– Akcija teče u najboljem toku i mi se nadamo da će u ovim kurbanskim danima će biti sve obavljeno onako kako je propisano. Klanje kurbana se obavlja pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere. Ovogodišnja kurbanska akcija Mešihata se odvija na četiri lokacije i to u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Rožajama s obzirom na veliki broj uplaćenih kurbana i ograničeno vrijeme realizacije ove akcije. Od kurbanskog mesa se hrane učenici Medrese Gazi Isa-beg i polaznici Predškolske ustanove Reuda sa 500.000 obroka godišnje, kao i korisnici sedam vakufskih kuhinja u Sandžaku sa 600.000 obroka u toku godine, što je brojka od 1.100.000 obroka na godišnjem nivou.

Hfz. Dupljak zahvalio je svim učesnicima u kurbanskoj akciji Mešihata, naglasivši da će koristi od ove akcije biti velika, posebno u segmentu jačanja institucionalnog djelovanja Zajednice, te olakšavanja rada obrazovnim i humanitarnim ustanovama Islamske zajednice.

 

The post Kurbanska akcija protiče uspješno first appeared on SANA.

The post Kurbanska akcija protiče uspješno appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img