32.7 C
Novi Pazar

Poskupjela voda i iznošenje smeća u Novom Pazaru

Published:

 

Skupština Grada Novog Pazara usvojila je novi prijedlog cjenovnika  preduzeća “Vodovod i kanalizacija”pa će voda poskupjeti za 10 posto- 87,43 dinara po kubiku za građane. Za pravna lica cijena je 183,5 dinara, javne ustanove 95,31 dinar, kamenjare, kanali i klanice 251,61 dinar po kubnom metru.

Mi smo zaista prinuđeni da uskladimo cijene. Ne bih rekao da je ovo povećanje već usklađivanje cijena s troškovima. Ovdje smo dali primjer drugih gradova da mi nismo izuzetak. Mi kasnimo već za drugima. Mi smo i s ovim povećanjem opet najjeftiniji u regionu, kaže Gradimir Nedeljković direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”

Prema novom cjenovniku “Gradske čistoće” predviđeno je povećanje cijene usluga za 15 posto za građane, a 10 posto za privredu. Predloženo je povećanje cijena i drugih usluga, pogrebnih, pijačnih i ostalih.

Cijena električne energije drastično je porasla, povećala se količina goriva koju trošimo u preduzeću, povećali smo broj vozila negdje krajem 2023. godine dobili smo tri nova vozila uz pomoć Grada, povećali smo obuhvat, tako da sve utječe na ozbiljno povećanje troškova našeg preduzeća a najviše I onog zbog čega smo predložili povećanje cijena je povećanje zarade od 17,8 posto, ističe Faruk Suljević direktor JKP “Gradska čistoća”

Opozicija ukazuje da vodosnabdijevanje u gradu nije riješeno, da voda svakog dana nestaje, i da su cijene najveće

Vaša obrazloženja su uvijek ista ali građanima je dozlogrdilo jer vam više ne vjeruju, kaže Dinheta Pulić, SDA Sandžaka

Edin Numanović, šef odborničke grupe SPP ističe da će cijene otežati život građanima.

-Postoje građani kojima sve ovo uveliko otežava život I koji imaju osjećaj da Gradska uprava Novog Pazara apsolutno ne mari za njihove potrebe.

Edin Zećirović, odbornik Građanskog pokreta Sandžaka kaže da usluga Vodovoda i kanalizacije ni blizu nije najjeftinija u regionu.

-U Kraljevu prosječna neto zarada iznosi 79 hiljada dinara a u Novom Pazaru 69 hiljada dinara.

Također, dodijeljeni su i novi mandati vršiocima dužnosti direktora ” Parking servisa” Nerminu Ljajiću i “Gradske čistoće” Faruku Suljeviću.

The post Poskupjela voda i iznošenje smeća u Novom Pazaru first appeared on SANA.

The post Poskupjela voda i iznošenje smeća u Novom Pazaru appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img