26.5 C
Novi Pazar

Predizborni skupovi SPP-a u Ćatovića mahali i Dugoj Poljani – Da u srijedu potvrdimo pobjedu

Published:

U Ćatovića mahali u Sjenici na porodičnom imanju porodice Mujagić održan je skup uoči ponovljenih izbora na tri biračka mjesta u Sjenici.

Skupu prisustvovao predsjednik SPP-a i ministar u Vladi Srbije Usame Zukorlić sa delegacijom.

U uvodnom dijelu obratio se državni sekretar dr. Rejhan Kurtović. Istakao da će se i u srijedu pokazati ko je najveća politička snaga u Sjenici i Sandžaku.

“Kroz par dana pokazaćemo da je SPP najjača bošnjačka stranka u Srbiji, Sandžaku, ali i u Sjenici. Mi smo val promjena. Nasilnici koji su na vandalski način razbili vrata opštine demokratskim načinom će biti zamijenjeni. Pokazaćemo da Sjenica nije grad vandala, već normalnih ljudi, intelektualaca, slobodnih ljudi. Oni su prošlost, mi smo sadašnjost i, ako Bog da, budućnost promjena na bolje”, kazao je dr. Rejhan Kurtović.

Kandidat za predsjednika opštine Sjenica Munib Mujagić istakao je da narod izabrao i da rezultat u srijedu može biti samo bolji.

“SPP je zaista posebna stranka u najpozitivnijem smisla, a i ovaj način organizovanja skupova je poseban, a vjerujem da i vama svima kao i meni budi posebne emocije. Ove izbore, a to je kuriozitet, traži “vlast” koja je imala sve u svojim rukama tih 6 mjeseci. Komisije, budžet, sve. Sve su imali, pa su opet nezadovoljni i traže da se ponove izbori. Nezadovoljni su rezultatom, pa žele da poprave. Nije moguće popraviti ono što je pokvareno, nemoguće je popraviti poraz. Doživjeli su poraz, pa su izašli i govorili o tome kako je narod nezadovoljan. A narod rekao svoje. Javno vam kažem – ne da neće popraviti, nego ćemo ih opet pobijediti i to ovaj put još ubjedljivije. Mi smo politika boljitka, politika pravih vrijednosti. Srijeda će biti pokazatelj veličanstvene pobjede, jer je Sjenica, neka znate, iz opozicije povijedila”, kazao je Munib Mujagić.

Predsjednik SPP-a i ministar u Vladi Srbije Usame Zukorlić obratio se okupljenima. SPP je stranka projekta koja jedina ima jasnu viziju za bolju budućnost, što je projektima i dokazala u prethodnom periodu dok je na vlasti bila u Sjenici.

“Kada smo završili 4. po redu izbore za dvije godine, pokazujemo da se mi ni kao stranka ni kao pokret ne umaramo. Pred nama je 4 godine, ako Bog da, punog mandata da radimo, konačno. Da se posvetimo projektima i građanima. Kao ministar u Vladi hoću da znate da želim da budem na terenu što više sa ljudima. Da budem sa vama, uz vas, da razgovaramo, da vidimo šta treba. Ako Bog da, kada implementiramo našu politiku i ono za šta se mi zalažemo – priča o asfaltu će biti prošlost. Prozivali su nas u kampanji kako nismo niti jedan kilometar asfalta odradili iz budžeta. Kojeg budžeta? Ništa ostavili nisu. Hazne su bile prazne. Pet i po miliona eura smo vratili. I asfaltirali 100 kilometara puta. Hoćemo da Sjenica bude mjesto koje se prepoznaje kao oaza razvoja. Ona Sjenica koja je bila 100 godina zapostavljena – biće oaza razvoja i primjer u Srbiji i na Balkanu kako od najzapostavljenije opštine postaje najrazvijenija opština. Kada prođe auto put, kada budemo imali stabilnu vlast, odradimo sve kapitalne projekte za koje ćemo se boriti zajedno svi skupa – postaće Sjenica oaza. Ukinuli smo uzimanje novca građanima za asfaltiranje, za zapošljavanje. Borićemo se protiv korupcije, očistićemo opštinu, biće Sjenica, ako Bog da, oaza turizma”, kazao je Usame Zukorlić.

Nakon Sjenice održan skup i u Dugoj Poljani. Okupljeni mještani jasno poslali poruku da će na ponovljenim izborima u srijedu potvrditi pobjedu Stranke pravde i pomirenja.

U uvodnom dijelu obratio se kandidat za predsjednika opštine Sjenica Munib Mujagić.

„Ono što mi nećemo, oni uporno traže, a to jeda ih svaki put ponovo pobjedimo, pa ćemo im to pononvo pokazati. Ovo su zadnji njihovi pokušaji da za sebe nešto spase. Imali su sve i izgubili su izbore. To jasno govori i o njima i o nama. Ko je elementarno pismen, reći će da su oni u katastrofalnom stanju. Nikada popraviti neće moći ovo. Da znate da smo u Srbiji jedinstveni po tome da smo mi opština i partija koja je jedina imala politike snage da pobijedi iz opozicije. To je nešto što je zaista za političke analize. Ja smatram da je to snaga Muftijine ideje i politike – što je narod prepoznao i podržao“, kazao je Munib Mujagić.

Državni sekreta dr. Rejhan Kurtović poručio je da je vandalskom načinu politike i vlasti jasno rečeno da je prošlost.

„U Dugoj Poljani su uvijek posebni skupov i abijent, iako se neki sjete da Duga Poljana postoji samo kad su izbori. Dok mi nismo bili prisutni i dok rahmetli Muftija nije počeo da u prvi plan stavlja Poljanu i Kladnicu – oni su ovdje dolazili sam zbog pečenja. Svima recite da im polako dolazi kraj, zato što su nasilno srušili vlast, a nisu ništa pokazali, osim što su zaustavili sve projekte i investicije. Zato im je sada kraj“, dr. Rejhan Kurtović.

Predsjednik SPP-a i ministar u Vladi Srbije Usame Zukorlić govorio je o projektima koji očekuju Sjenicu u narednom periodu. Priča o asfaltu postaće prošlost, a šoder politika ide u historiju.

„Naš bajrak je bijele boje. Upravo kada je rahmetli Muftija osnivao stranku izabra je da nam bijela boja bude simbol, zbog čistoće. Taj način funkcionisanja, tu čisttu ste okusili, pa ste vidjeli kako je lijepo. Ne smiju nam kriminalci opet vladati opštinom. Bez opštinskih para smo mjesečno asfaltirali 2 i po kilometra puta ovdje. Sruše nas vandalski sa vlasti i budu 6 mjeseci. Koliko su asfaltirali? Ni metra.

Podsjećamo,  izbori na biračkim mjestima 67, 8 i 15 na području Opštine Sjenica biće ponovljeni 26. juna.

Prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova u toj opštini je bila osvojila lista Stranke pravde i pomirenja (SPP) – 2.898, odnosno 21,65 odsto.

The post Predizborni skupovi SPP-a u Ćatovića mahali i Dugoj Poljani – Da u srijedu potvrdimo pobjedu first appeared on SANA.

The post Predizborni skupovi SPP-a u Ćatovića mahali i Dugoj Poljani – Da u srijedu potvrdimo pobjedu appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img