18.5 C
Novi Pazar

Počelo uređenje raskrsnice na Paricama

Published:

Radovi na „kanalisanju raskrsnice“ u novopazarskom naselju Parice (ulice Rifata Burdževića i Sjenička) biće gotovi u narednih nekoliko dana, nakon čega će biti povećana bezbijednost svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno pješaka, najavio je danas saobraćajni inženjer iz Zavoda za urbanizam Ahmed Koca.

On je novinarima rekao da su na toj raskrsnici već postavljeni nadivičnjaci na trotoarima, a biće izgrađeno i razdelno ostrvo koje će usmjeravati vozila, kao i nova saobraćajna signalizacija i javna rasvjeta.

„Trenutno je obilježen položaj tog ostrva na sporednom putu kao privremena mjera, a u narednim danima će se izgraditi ostrvo sa izdignutim ivičnjacima što će onemogućiti parkiranje vozila na tom dijelu. Cilj je da se poboljša odvijanje saobraćaja na samoj raskrsnici i onemogući zaustavljanje i parkiranje vozila“, rekao je Koca.

Predsjenik Saveta za bezbijednost saobraćaja Vahidin Melajac kazao je da će sledeće nedjelje biti završeni projekti usvojeni na poslednjoj sjednici, a koji se odnose na potes u Ulici Šabana Koče i magistrale u Svojboru i Jaklji.

Dodao je da će, zahvaljući finsnijskim sredstvima EU Progres-a, koja iznose oko 200.000 evra, u narednih 18 mjeseci biti izrađena strategija bezbijednosti saobraćaja.

The post Počelo uređenje raskrsnice na Paricama first appeared on SANA.

The post Počelo uređenje raskrsnice na Paricama appeared first on SANA.

Izvorni tekst

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img