15.6 C
Novi Pazar

Sandžak TV

Sandžak Televizija je nasljednica prve televizije u Novom Pazaru, televizije Ekran, a u svojoj historiji tri puta je mijenjala ime.

29. decembra 1998. godine osnovana je pod imenom Ekran u privatnom vlasništvu Envera Islamovića. To je bila prva televizija u Novom Pazaru.

16. juna 2008. godine televizija mijenja ime u Universa, i prelazi iz vlasništva Envera Islamovića u vlasništvo Internacionalnog univerziteta. Osnovna zamisao univerzitetske televizije bila je da bude bastion za obuku novinara koji budu studirali na odsjeku za Žurnalistiku na IUNP-u, te da studenti imaju priliku raditi u svojoj struci.

11. maja 2011. promijenila je ime u Sandžak Televizija, a sammim tim i programsku šemu u skladu sa svojim proširenim ciljevima: teritorij Sandžaka i svi njegovi stanovnici. I dalje, Sandžak Televizija je ostala biti edukativna i u svom programu ima najviše edukativnog sadržaja, ali pored edukacije ona je informativna, a bavi se društvenim, vjerskim i političkim temama.

Idejni osnivač Sandžak Televizije onakve kakvom je danas jeste muftija Muamer Zukorlić, tadašnji rektor Internacionalnog univerziteta, aktuelni predsjednik, koji je u svojim vizijama za razvoj Sandžaka imao i ovaj projekat – projekat slobodne i objektivne televizije koja će biti u službi svojim građanima, idealima pravde i istine.

Sandžak Televizija od 01. jula 2014. godine članica je objedinjenog Media centra u čijem sastavu su pored nje i radio Refref, list Glas islama, novine Revija Sandžak i agencijski portal Sanapress, koji su uvezivanjem dobili snažan kadrovski potencijal te znatno odskočili na medijskoj sceni od strane svojih konkurenata.

Aktuelni direktor je Salahudin Fetić koji je na ovoj poziciji od 1. jula 2014. godine, koji je ujedno glavni i odgovorni urednik Glas islama. Urednički kolegij čine, pored direktora, Rejhan Zećović – glavni urednik, Alen Omerović – pomoćnik urednika, Alma Sofić – urednica informativnog programa.

S poštovanjem, Sandžak TV

54,000FansLike
7,000FollowersFollow
10,000SubscribersSubscribe

Provajderi:

REF REF RADIO

  • Refref radio je jedini vjersko-edukativni radio u Sandžaku. Nastao kao dio Fakulteta za žurnalistiku Internacionalnog univerziteta, putem svoje frekvencije 105,8 MHz prezentuje porodične i moralne vrijednosti, sa aspekta kulture i edukacije. Trenutno se emituje na prostoru Novog Pazara i putem interneta. Stručne ekipe više od deset godina uspješno odgovaraju na izazove, koje pred njih postavlja realizacija programa. Poseban termin u programskoj šemi ustupa se studenskim emisijama, kako bi našu omladinu podstakli na kulturno stvaralašto i kreativnost.

105.8 MHz

SANAPRESS.INFO

  • Novinska agencija SANA je osnovana 30. avgusta 2000. godine u Novom Pazaru, kao prva novinska agencija u regionu. Putem svog web portala SanaPress, objektivno i korektno izvještava domaću i stranu javnost o najznačajnijim događajima iz regiona i šire. Profesionalne novinarske ekipe, kao i informativna, sportska i redakcija za kulturu i umjetnost, njena su prednost u pravovremenom i tačnom informisanju sa terena.

GLAS ISLAMA

  • Glas islama je časopis koji se bavi vjerskim, društvenim i kulturnim temama, kao i geopolitičkim i strategijskim istraživanjima i izlazi u kontinuitetu od 1997. godine. Pored kvalitetnog sadržaja, časopis se izdvaja i po kvalitetnoj štampi u koloru, izlazi 12 puta u toku godine, a zbog velikog interesovanja tiraž se pored Srbije distribuira i u zemljama Zapadne Evrope.