18.9 C
Novi Pazar

Uspješno završena 22. Limska regata

Published:

Turistička organizacija Prijepolje zajedno sa predstavnicima rafting klubova uspješno je organizovala 22.Lumsku regatu. Ovogodišnja regata se zbog aktuelne epidemiološke situacije održala u skraćenoj verziji od manastira Кumanice do ušća Mileševke u Lim.

Predsjednik Opštine Prijepolje ponosan na cijelu organizaciju jer su ispoštovane sve epidemiološke mjere i održava se tradicija.

„Imamo učesnike iz svih dijelova Srbije pa čak i BiH.Niti jedne godine nije došlo do prekida tako da mi je drago štose i ove godine štosu uspjeli da organizuju. Nismo pravili neku veliku masovnost. Želimo imlijep i ugodan boravak na našoj rijeci. Nadam se da će iz godine u godinu, ova manifestacija imati sve veći odjek i da utiče na razvoj našeg potencijala“, rekao je predsjednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić.

Šef poslaničke grupe SPP Samir Tandir naglasio da je turizam razvojna šansa Sandžaka.

„Turizam je razvojna šansa naše opštine. Turizam je razvojna šansa naše Sandžačke regije. Mi ćemo u narednom periodu permanentno raditi na predstavljanju svih turističkih potencijala, kako naše opštine tako i šire regije. Sva prirodna bogatstva koja ima Prijepolje a to su rijeka Lim, Sopotnica, Kamena gora, Komaranski kraj, ali i sva kulturna bogatstva. Hoću da kažem da mi imamo lokalitet koji je pod zaštitom svetske baštine UNESCO-a. Zaista je ovaj kraj bogat prirodnim ljepotama, kulturno historijskim spomenicima. Tosu sve neke stvari koje mi u narednom periodu treba da promovišemo kroz kampanju „Iz Prijepolja s ljubavlju“. Ovo je zaista jedna idealna destinacija za vikend odmor i to je nešto što se i danas pokazalo“.

Direktorka Turističke organizacije Prijepolje ponosna na kompletnu organizaciju koja je uspjela za 48h da organizuje sve.

Tako da smo uspjeli da organizujemo sve i imalo je osam plovila. Meni je posebno zadovoljstvo što smo svi bezbjedno stigli i nije bilo nikakvih incidenata, i da smo uživali na rijeci Lim. Vodostaj je bio na zadovoljavajućem nivou pa smo imali i rutu adrenalina i uživanja. Sve je proteklo u najboljem redu. Ja želim da naglasim da je ovo prva manifestacija i drago mi je što se vanredna situacija i situacija sa koronom stabilizovala. Na taj način, mi ćemo moći da krenemo sa planom i programom Turističke organizacije sasvim normalno”.

Učesnici koji su prvi put dio regate zadovoljni organizacijom i cijelim tokom kako je protekla regata.

„Mislim da smo jedna od retkih regata koja nije prekidala tradiciju. Nadam se da ćemo već sljedeće godine vratiti stari sjaj regate i da će ljudi uživati uprirodnim ljepotama ovog dijela Balkanskog poluostrva a koje je predivno isprepleteno i kulturama i historijom“, kazao je Dragoljub Simović.

„Imala sam jaku želju da učestvujem na Limskoj regati jer sam do sada samo medijski pratila ibila fotograf ranijih regata. Želja mi se ostvarila da ove godine budem na ovoj regati“, dodala je učesnica Dina Kukuljac.

„Prosto volim adrenalin i volim akciju ali vremenski nisam prije imao priliku da budem dio regate. Želja mi je bila da upoznam makar dužinu toka rijeke Lim jer je Lim unašim venama“, dodaje Duran Haris.

Na kraju, posebne zahvalnice za aktivno učešće u 22. Limskoj regati, za društvenu odgovornost i značajan doprinos u oblasti zaštite životne sredine i promocije prirodnih resursa v.d direktorka Ilda Čolović uručila je šefu poslaničke grupe SPP Samiru Tandiru, narodnom poslaniku Krstu Janjuševiću, predsedniku opštine Prijepolje Vladimiru Babicu, predstavnicima rafting udruženja Dragoljubu Simoviću i Branislavu Divcu, predstavniku udruženja “Prijatelji Brodareva” Amelu Kurbegoviću, predstavnicima TV ekipa: Sandžak i Forum Tv.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img